Hvilke høretelefoner passer til dig

Hvad er dit behov

Det kan være svært at finde ud af hvilke høretelefoner man skal vælge. Der findes mange forskellige slags høretelefoner, fx aiaiai høretelefoner over-ear, find dem heraiaiai, eller in-ear høretelefoner som man kender det fra dem der følger med en ny mobil telefon. Så for at finde ud af hvilken slags der passer til dit behov, må du tænke over hvor, hvornår og hvad dine høretelefoner skal bruges til. Her kommer der lidt eksempler på situationer hvor man kan bruge forskellige typer af høretelefoner.

På farten

Er man typen der ofte hører musik når man er ude på en løbetur, eller når man skal til at cykle på arbejde/i skole, så er det ofte in-ear høretelefonen der bliver brugt. Der er det sikkert flere årsager til. En af dem kunne man tænke er størrelsen, de er meget små og passer lige ind i øret. Det er meget praktisk hvis man er ude for at cykle, hvor man ikke lige kan have de store over-ear høretelefoner på hen over cykel hjelmen. Også på løbeturen er det at fortrække, fordi de ikke bevæger sig rundt på hovedet i mens man løber. Yderligere er man begyndt at kunne lave in-ear høretelefoner hvor der stadig er fin bas i, dette betyder en noget bedre musikoplevelse. Et bud på in-ear kunne være Pipe fra aiaiai.

Til musikere

Til store live koncerter bruger man ofte ikke høretelefoner, men i stedet monitors til at give lyd til musikerne. Man kan dog godt bruge høretelefoner, det vil give en mere nuanceret lyd og dermed et bedre miks til musikeren. Hvis man ønsker det ikke skal være specielt synligt, som for eksempel til DR’s X-Factor, så er det igen in-ear der skal bruges. Men kan sagtens få rigtig gode in-ear høretelefoner som har den kvalitet musikere kræver.

Til studiet eller øvelokalet

I studiet er det primært over-ear høretelefoner der bliver brugt. De har den fordel at de er rigtig gode til at lukke alt lyd udefra ude. Det drager man stor fordel af når man i studiet skal sidde og finjustere mikset på den lyd man er i gang med at optage. Det kan for eksempel være aiaiai høretelefoner som kan findes her, aiaiai.

Men når alt kommer til alt, er det op til dig hvilke høretelefoner du synes er mest behagelige. For i bund og grund kan de alle sammen bruges til alle situationer.